W dniach 5-6.03.2022r w Warszawie odbyły się Mistrzostwa Polski w Wyciskaniu Sztangi Leżąc Klasycznym które były zarazem eliminacjami do Mistrzostw Świata w Ałmaacie-Kazachstan. W zawodach wystartowało 240 zawodników w tym 60 pań i 180 panów. W skład reprezentacji Łańcuta na mistrzostwa weszli Aleksandra i Gabriela Blajer, Karol Wawrzaszek i Szymon Szpytma z Ludowego Uczniowskiego Klubu Sportowego ,,ZIELONI" przy Zespole Szkół Technicznych w Łańcucie.
I tym razem zawodnicy z Łańcuta nie zawiedli. W czasie swoich występów udowodnili, że są najlepsi w kraju. Była walka, stres, były ogromne emocje ale ostatecznie wszystko skończyło się sukcesem.
Oto osiągnięte wyniki: trzy medale złote, dwa srebrne i jeden brązowy.
1. Aleksandra Blajer - zdobyła złoty medal w grupie wiekowej seniorek, srebrny w grupie juniorek do lat 23 w kategorii wagowej do 52kg wynikiem 77,5kg. Ostatecznie po przeliczeniu punktów IPF okazało się że Aleksandra jest druga w Polsce w kategorii OPEN kobiet grupie juniorek do lat 23 i trzecia w grupie wiekowej seniorek.
2. Gabriela Blajer - zdobyła złoty medal w grupie wiekowej juniorek do lat 23 i srebrny w grupie wiekowej seniorek w kategorii wagowej do 57kg wynikiem 75kg. W kategorii OPEN juniorek do lat 23 zawodniczka wywalczyła III miejsce.
3.Karol Wawrzaszek – wywalczył złoty medal w grupie wiekowej juniorów do lat 20 w kategorii wagowej do 66kg. Wynikiem 110kg.
4. Szymon Szpytma - zdobył srebrny medal w grupie wiekowej juniorów do lat 18 w kategorii wagowej do 66kg wynikiem 80kg.
W klasyfikacji drużynowej nasz klubów w grupie wiekowej kobiet do lat 23 został sklasyfikowany na III miejscu w Polsce.
Korzystając z okazji dziękuję samorządom powiatu, miasta, sympatykom naszego klubu i dyrekcji ZST w Łańcucie za wspieranie działalności sportowej.
Trener Adam Bielecki.
Egzamin zawodowy
Odwiedza nas 742 gości oraz 0 użytkowników.
Zespół Szkół Technicznych
ul. Armii Krajowej 51A
37-100 Łańcut tel. 17 225 2286
fax 17 225 6893
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.